התנגדות לצו קיום צוואה בענייני ירושה מהווה את מרבית ההליכים המנוהלים בבתי המשפט למשפחה. כל אדם שמעוניין להגיש התנגדות לצו קיום צוואה יגיש אותה למשרדי הרשם לענייני ירושה ועליה להיות תמוכה בתצהיר אשר מאמת את העובדות בה.
איך עושים זאת?
כתב ההתנגדות לצוואה כרוך במספר שלבים והיא תוגש בכתב ותכלול את נושא ההתנגדות, נימוקיה, מסמכים רלוונטיים שעליהם ההתנגדות תתבסס, תצהיר מאומת מול עורך דין שהנו תומך בעובדות שעלו בכתב ההתנגדות, תשלום אגרה, פתיחת הליך בטופס רשמי, ייפוי כוח (אם המתנגד מיוצג על ידי עורך דין או גורם שלישי).
ממועד פרסום הבקשה ברשומות יהיו לרשות המתנגד 14 יום כדי להגיש את צו ההתנגדות לקיום הצוואה. את ההתנגדות יש להגיש במספר עותקים ללשכת הרשם לענייני ירושה ויחד עם זאת, עותק נוסף גם אמור להגיע לבית המשפט. לאחר שהוגשה הבקשה, התיק יועבר לבית המשפט למשפחה על ידי הרשם לענייני ירושה.
תוכן התנגדות הצו
אם יש ביקוש לפסול את הצוואה או לחילופין לדחות בקשתה לקיומה, כתב ההתנגדות לצוואה צריך להכיל טענות מבוססות. מדובר בהליך מורכב אשר מצריך מחשבה לא קצרה ומספר רב של שיקולים, כל זאת תוך כדי התחשבות בכל הנקודות היכולות להביא להתנגדות קיום הצוואה וביטולה. משקל מרכזי בתוכן ההתנגדות נמצא סביב שאלת החזקות והנטלים, שדרכם ניתן להצליח לפסול צוואה גם כן.
זכייה בהליך התנגדות לצוואה
על מנת להגדיל באופן משמעותי את הסיכוי לביטול צוואה מומלץ לבנות דרך מסודרת וברורה אשר צופה את העתיד בכל מישור, הן צוואתי והן ניהולי. בשונה ממקרים אחרים, בניהול הליך התנגדות לצוואה בבית המשפט למשפחה, המצווה כבר לא בחיים ולא יכול להביע את דעתו. הוא בעצם העד, הגורם והאדם המרכזי בסיפור – על אף שהוא כבר תחת הגדרת 'מנוח'.
בעקבות כך, החשיבות בתכנון אסטרטגי תוך כדי בחירת עורך דין מנוסה בתחום יכולה להגדיל באופן מובהק את הסיכויים להתנגדות מוצלחת. עם בניית תכנית נכונה ושילוב איש מקצוע מוצלח – הדרך הנכונה ניצבת איתנה.